Historie

dewscL. Timmerman & Zn. B.V. werd in 1919 opgericht door Leonard Timmerman. Hij was in die tijd hoefsmid en onderhield en repareerde daarnaast landbouwwerktuigen.
Na verloop van tijd kwamen zijn zoons Max en Henk werken in het bedrijf. De watersnoodramp in 1953 was een belangrijke gebeurtenis, ook voor L. Timmerman & Zn. BV.

Bij de herstelwerkzaamheden aan de dijken en opruimen van de achtergebleven chaos werd gebruik gemaakt van draglines, bulldozers en schepen. Ons bedrijf ging zich in die tijd steeds meer richten op de reparatie en het onderhoud van deze machines.

Sinds 2006 heeft Marc Timmerman L. Timmerman & Zonen B.V. overgenomen van zijn vader John Timmerman, zoon van Max, waarmee nu de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf staat.

 

De organisatie is de laatste jaren uitgegroeid tot een bedrijf met een oppervlakte van 5.800 m2, waarvan 2.500 m2 is bebouwd met een werkplaats voor de bouwmachines, een hal voor de industriële reparaties, een aparte ruimte voor de verspanende afdeling en een groot magazijn. Er werken nu 40 personeelsleden met verschillende specialisaties die actief zijn door heel Europa.


 

 

FB-f-Logo  blue 45px 
                   
In-2C-45px 
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size