• Een veelzijdig bedrijf
  Een veelzijdig bedrijf

  Verkoop van nieuwe Komatsu machines in de regio Zeeland. Verkoop van gebruikte machines en verhuur van materieel. Modificatie, revisie-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan machines en uitrustingen. Reparaties op en rondom schepen en constructiewerken.   

 • Laatste nieuws
  Laatste nieuws

  Levering gebruikte Komatsu PW200 machine aan Zeeuwse ReinigingsDienst in Goes. Lees meer >>>

 • Komatsu-dealer voor Zeeland
  Komatsu-dealer voor Zeeland

  L. Timmerman & Zn. BV is voor Zeeland dealer van de gehele lijn Komatsu-machines, die wereldwijd bekend staan om hun betrouwbaarheid, levensduur, zuinigheid, gebruiksvriendelijkheid, comfort en veiligheid.
   

 • Modificatie, reparatie of revisie
  Modificatie, reparatie of revisie

  Kleine of complexe reparaties, totale revisie van uw machine of uw machine aangepast voor speciale toepassingen, zoals cabineverhogingen, giekaanpassingen, verandering onderwagen en ballastverzwaringen; merkonafhankelijk.

 • Industriële reparaties
  Industriële reparaties

  Scheepsreparaties, constructiewerken en reparaties aan technische installaties. Bij ons in de werkplaats, aan onze kade of bij u op locatie met onze mobiele werkplaats.

 • Lastechniek, constructies en verspaning
  Lastechniek, constructies en verspaning

  Onze werkplaatsen zijn volledig uitgerust. Onze mensen zijn gecertificeerd, goed opgeleid, ervaren en vakkundig. U kunt bij ons terecht voor laswerk, constructiewerk en allerlei verspanende werkzaamheden.

 • Gebruikt | Verhuur
  Gebruikt | Verhuur

  Op zoek naar een goede gebruikte machine? Heeft u een eenmalig project? Of wilt u op dit moment nog niet investeren in nieuw materieel? Kijk dan eens bij ons verhuurvloot of bij ons gebruikt materieel.

Succesvolle BIA demodag in Zeeland

Maandag 7 november j.l. vond de BIA demonstratiedag plaats in de regio Zeeland, waar een mobiele Metso shredder en twee nieuwe Komatsu machines gepresenteerd en getest werden. De dag werd georganiseerd door BIA BV (verdeler Komatsu en Metso in de Benelux) in samenwerking met L. Timmerman & Zn. BV (Komatsu-dealer voor regio Zeeland). Met dank aan Terrafin BV, die deze dag een mobiele zeefinstallatie ter beschikking stelde.

De demonstratiedag was een uitgelezen kans om zelf te ervaren hoe het is om met deze nieuwe machines te werken. Helaas was het weer wat onaangenaam, maar dat weerhield belangstellenden gelukkig niet en kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

No images found.

Nieuwe hybride Komatsu HB365LC-3

Op het terrein van Zandee Kloetinge BV, waar we te gast waren, werd het nieuwste hybride model van Komatsu, de HB365LC-3, gedemonstreerd en getest. Met deze machine zet Komatsu de traditie voort van de zeer succesvolle HB215LC-2. De nieuwe 36 ton zware rupsgraafmachine is uitgerust met een krachtige Tier 4 final motor gekoppeld aan bewezen hybride techniek. Hierdoor is deze machine de zuinigste in zijn klasse. Het brandstofverbruik is ca. 20% lager.

Andere voordelen van deze machine zijn onder meer:

 • een speciale garantie van 5 jaar of 10.000 werkuren op de hybride onderdelen;
 • verminderde trillingen en lager geluidsniveau in de cabine (67 dB(A));
 • 6 werkmodes: bewegingsprecisie dankzij het PPC proportionele bedieningssysteem;
 • een EU Stage IV motor met een vermogen van 202 kW/275 pk;
 • een hybride mechanisme dat de energie van de draaiende bovenbouw regenereert en de energie opslaat met behulp van de supercondensator van Komatsu.

Nieuwe Komatsu PC 210LC-11

Naast de nieuwe hybride machine was ook de nieuwe Komatsu PC 210LC-11 te zien. Een 23 ton’s rupsgraafmachine, eveneens uitgerust met een Tier 4 final motor, die nog minder brandstof verbruikt dan haar voorganger. In de P mode (power) en de E mode (economy) een besparing van ca. 15%, ongeacht de uitgevoerde werken.

De PC210LC-11 is uitgerust met de SCR technologie (selectieve katalytische reductie) die de stikstofoxiden verder beperkt. Bovendien werkt deze technologie met AdBlue injectie, wat toelaat de uitstoot van fijn stof aanzienlijk vermindert.

Overige voordelen van dit nieuwe model zijn:

 • 18% meer hefvermogen door de introductie van een nieuw hydraulisch systeem en hefcilinders van 130 mm (120 mm bij het Serie 8 model);
 • een cabine met verhoogd comfort dankzij verstelbare armsteunen, een geluidsniveau van amper 67 dB(A) en een gebruiksvriendelijker controlescherm;
 • een groter bereik met zwaardere last;
 • een makkelijke armcontrole in alle omstandigheden;
 • een snellere heffing van de arm;
 • voorzien van het KOMTRAX satellietvolgsysteem (versie 5), waarmee altijd en overal via de smartphone de machinesgegevens toegankelijk zijn en waarmee onder meer het AdBlue vloeistofniveau en het brandstofverbruik in de gaten gehouden kan worden;
 • uitbreiding van het KOMATSU CARE onderhoudsprogramma tot het SCR systeem;
 • garantie van 5 jaar of 9000 werkuren op de katalysator.

M&J 4000M - 12 shredder

Op de demodag kon u ook kennismaken met de mobiele shredders van Metso en dan met name met de M&J 4000M. Dit is het meest populaire model vanwege de perfecte balans tussen investering, prestatie, slijtage en betrouwbaarheid. Het type shredder dat BIA demonstreerde was de M&J 4000M-12 shredder. Dit model heeft een snijtafel van 12 messen en 24 tegen-messen, waardoor 90% van het eindproduct kleiner is dan 100mm en is uitgerust met “agressieve” samoerai-messen die optimaal presteren in groen-afval en AB-hout.

Overige onderscheidende kenmerken van deze machine:

 • open snijtafel die fijne materialen direct laat doorvallen; dus minder slijtage;
 • de roterende assen zijn voorzien van zowel voorwaartse als achterwaartse snijvlakken, dus dubbel effect;
 • variabele pomp met “power control”, maximale kracht en de meest betrouwbare prestatie mogelijk;
 • shredder draait volautomatisch en er zijn meerdere programma’s beschikbaar en instelbaar.

Over L. Timmerman & Zonen BV

L. Timmerman & Zn. B.V. is dealer van de gehele lijn Komatsu grondverzetmachines voor Zeeland, levert nieuwe en gebruikte machines en uitrustingsstukken en biedt daarnaast de mogelijkheid om materieel te huren. Verder houdt Timmerman zich bezig met keuring en onderhoud van materieel en kunnen machines naar wens gemodificeerd worden. Bij modificaties kunt u denken aan aanpassingen aan de cabine, giek, onderwagen en/of ballast. Timmerman is gespecialiseerd in cabineverhogingen, hydraulisch verstelbaar en/of kantelbaar of een vaste verhoging. De hydraulisch verstelbare cabineverhoging is door ons ontworpen en heeft, als enige in Nederland, een typegoedkeuring van Aboma.

Over BIA B.V.

BIA is een pionier op het vlak van de distributie van machines voor de bouwindustrie en openbare werken. BIA Groep is actief in de verkoop en dienstverlening van machines voor openbare werken, mijnen, steengroeven en transport.
BIA Benelux maakt onderdeel uit van de BIA Group en levert in de gehele Benelux kwalitatief hoogwaardige grondverzet-, sloop-, overslag-, recyclingmachines en generatorsets, waaronder het toonaangevende merk Komatsu. Nieuw, verhuur of gebruikt: alles is mogelijk. Maar BIA is meer dan machines alleen. Met financiering, onderdelenvoorziening, onderhoud en een 24/7 storingsdienst biedt BIA een solide totaaloplossing.

Nieuws

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Herstaco kiest voor Sennebogen 683

Herstaco kiest voor Sennebogen 683

Vandaag bezochten we Herstaco B.V. in Middelburg, waar de nieuwe Sennebogen 683 aan het werk is. De machine wordt ingezet voor het laden en lossen van 1e keus en 2e keus stalen buizen. We wensen hen veel veilige en productieve uren met deze prachtige machine!   Read more

25-09-2018

Cordeel kiest voor unieke krachtpatser van sennebo…

Cordeel kiest voor unieke krachtpatser van sennebogen

Cordeel Nederland BV is actief in zowel nieuwbouw, renovatie als onderhoud van industriebouw (productie, logistiek, bulkopslag), kantoren, utiliteitsbouw (zorg, onderwijs, overheid), civiele en waterbouwkundige bouw (kades, bruggen, droogdokken) en commercieel vastgoed. Gedreven en vol enthousiasme ontwerpen en realiseren zij op veilige wijze kwalitatieve, duurzame gebouwen en constructies voor bedrijven en... Read more

14-09-2018

Timmerman stapt af van faxnummer

Met ingang van 1 september 2018 is bij L. Timmerman & Zn. de fax afgeschaft. In plaats daarvan kunt u uw correspondentie per mail naar ons sturen: info@ltimmerman.nl. De maximale grootte van een bijlage is 10 MB. Grotere bestanden kunnen via bijvoorbeeld WeTransfer aan ons verstuurd worden. Read more

27-08-2018

Euroports kiest weer voor L. Timmerman

Euroports kiest weer voor L. Timmerman

Euroports beheert zes binnenlandse rivierterminals, zes on-site terminals en twintig diepzeeterminals. De terminals bieden verschillende soorten gespecialiseerde opslag aan, waaronder faciliteiten met klimaatbeheersing en een terminal die de International Food Standard (IFS) -certificering heeft gekregen. Elke terminal biedt gemakkelijke toegang tot belangrijke markten over de weg, per spoor, over de... Read more

15-06-2018

Levering gebruikte Komatsu PW200 machine aan ZRD

Levering gebruikte Komatsu PW200 machine aan ZRD

Op dinsdag 8 mei 2018 werd een gebruikte Komatsu PW200-7eo opgeleverd bij de Zeeuwse ReinigingsDienst in Goes. Deze gebruikte machine werd door Timmerman voorzien van een nieuwe sloop/sorteergrijper met voetplaat, vonkenvanger op de uitlaat, centraal automatisch vetsmeersysteem en een verhoogde cabine. Wij danken ZDR voor het vertrouwen en wensen hen veel... Read more

08-05-2018

Succesvolle BIA demodag in Zeeland

Succesvolle BIA demodag in Zeeland

Maandag 7 november j.l. vond de BIA demonstratiedag plaats in de regio Zeeland, waar een mobiele Metso shredder en twee nieuwe Komatsu machines gepresenteerd en getest werden. De dag werd georganiseerd door BIA BV (verdeler Komatsu en Metso in de Benelux) in samenwerking met L. Timmerman & Zn. BV (Komatsu-dealer voor... Read more

11-11-2016

 

FB-f-Logo blue 45px 
                   
In-2C-45px 
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size