• Een veelzijdig bedrijf
  Een veelzijdig bedrijf

  Verkoop van nieuwe Komatsu machines in de regio Zeeland. Verkoop van gebruikte machines en verhuur van materieel. Modificatie, revisie-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan machines en uitrustingen. Reparaties op en rondom schepen en constructiewerken.   

 • Laatste nieuws
  Laatste nieuws

  Levering gebruikte Komatsu PW200 machine aan Zeeuwse ReinigingsDienst in Goes. Lees meer >>>

 • Komatsu-dealer voor Zeeland
  Komatsu-dealer voor Zeeland

  L. Timmerman & Zn. BV is voor Zeeland dealer van de gehele lijn Komatsu-machines, die wereldwijd bekend staan om hun betrouwbaarheid, levensduur, zuinigheid, gebruiksvriendelijkheid, comfort en veiligheid.
   

 • Modificatie, reparatie of revisie
  Modificatie, reparatie of revisie

  Kleine of complexe reparaties, totale revisie van uw machine of uw machine aangepast voor speciale toepassingen, zoals cabineverhogingen, giekaanpassingen, verandering onderwagen en ballastverzwaringen; merkonafhankelijk.

 • Industriële reparaties
  Industriële reparaties

  Scheepsreparaties, constructiewerken en reparaties aan technische installaties. Bij ons in de werkplaats, aan onze kade of bij u op locatie met onze mobiele werkplaats.

 • Lastechniek, constructies en verspaning
  Lastechniek, constructies en verspaning

  Onze werkplaatsen zijn volledig uitgerust. Onze mensen zijn gecertificeerd, goed opgeleid, ervaren en vakkundig. U kunt bij ons terecht voor laswerk, constructiewerk en allerlei verspanende werkzaamheden.

 • Gebruikt | Verhuur
  Gebruikt | Verhuur

  Op zoek naar een goede gebruikte machine? Heeft u een eenmalig project? Of wilt u op dit moment nog niet investeren in nieuw materieel? Kijk dan eens bij ons verhuurvloot of bij ons gebruikt materieel.

Euroports kiest weer voor L. Timmerman

Euroports Liebherr + Spierings

Euroports beheert zes binnenlandse rivierterminals, zes on-site terminals en twintig diepzeeterminals. De terminals bieden verschillende soorten gespecialiseerde opslag aan, waaronder faciliteiten met klimaatbeheersing en een terminal die de International Food Standard (IFS) -certificering heeft gekregen. Elke terminal biedt gemakkelijke toegang tot belangrijke markten over de weg, per spoor, over de binnenwateren of over zee.

Op de Inland terminal in Seraing maakte men al gebruik van een Liebherr 944 en een 954, die eerder door L. Timmerman & Zn op een truck werden gezet. Eén van deze machines was aan vervanging toe en dus nam SOMTP, de importeur van Liebherr, contact op met de vraag of dit ook mogelijk was met een nieuwe machine (LH60).

Harry Bouillon, verantwoordelijk voor projecten en onderhoud bij Euroports, praat ons bij over de kostenbesparing die zij kunnen realiseren dankzij de verbouwing die Timmerman deed aan de machine.

Flexibiliteit en goedkoper lossen

“Op de Inland terminal worden schepen gelost langs een kanaal. We waren op zoek naar een oplossing om op verschillende locaties per dag te kunnen lossen,” vertelt Bouillon. “Met de machine die L. Timmerman & Zn voor ons verbouwd heeft, hebben we maar één persoon nodig die gelijktijdig chauffeur én machinist is. Er komt dus geen separate dieplader meer aan te pas om de machine te vervoeren. Dat scheelt tijd en kosten.”

Moderne wensen en veiligheidseisen

L. Timmerman & Zn hield rekening met het feit dat Euroports een jonge truck zocht, met een maximale hoogte van 3,95 meter. In samenwerking met SOMTP werd ook de capaciteit en het bereik van de machine gewaarborgd. “Een oudere truck is niet wenselijk in verband met verkrijgbaarheid van onderdelen,” vertelt directeur Marc Timmerman. “Maar al snel kwamen we erachter dat de huidige trucks veel hoger zijn dan de oudere trucks, en dan zou de transporthoogte te hoog worden. Gelukkig hebben we een 6-assige Spierings truck gevonden, die we konden gebruiken.”

De mobiele material handler werd aangepast naar de eisen van het Belgische wegverkeer. “De mast kan nu beter worden opgevouwen in verband met transporthoogte, en de kraan is zo gepositioneerd dat de verdeling van de as-lasten aan de regelgeving voldoet,” legt Timmerman uit. “Ook hebben we gewerkt aan de bereikbaarheid van de cabine, door een speciaal opklapbaar bordes te maken. Nu is ook onderhoud eenvoudiger uit te voeren.” Naast de modificaties werd er een nieuwe gevarenanalyse en risico-reductie gemaakt voor de huidige CE regelgeving. L. Timmerman & Zn heeft veel ervaring met speciale projecten en het certificeren hiervan.

Dankzij de uitstekende voorbereiding en samenwerking tussen Liebherr, SOMTP, L. Timmerman & Zn en Euroports werd er een mooi resultaat neergezet. Bouillon: “We hebben nu een moderne machine op een moderne truck die aan de eisen van deze tijd voldoet. Op Belgisch kenteken!”

Nieuws

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Herstaco kiest voor Sennebogen 683

Herstaco kiest voor Sennebogen 683

Vandaag bezochten we Herstaco B.V. in Middelburg, waar de nieuwe Sennebogen 683 aan het werk is. De machine wordt ingezet voor het laden en lossen van 1e keus en 2e keus stalen buizen. We wensen hen veel veilige en productieve uren met deze prachtige machine!   Read more

25-09-2018

Cordeel kiest voor unieke krachtpatser van sennebo…

Cordeel kiest voor unieke krachtpatser van sennebogen

Cordeel Nederland BV is actief in zowel nieuwbouw, renovatie als onderhoud van industriebouw (productie, logistiek, bulkopslag), kantoren, utiliteitsbouw (zorg, onderwijs, overheid), civiele en waterbouwkundige bouw (kades, bruggen, droogdokken) en commercieel vastgoed. Gedreven en vol enthousiasme ontwerpen en realiseren zij op veilige wijze kwalitatieve, duurzame gebouwen en constructies voor bedrijven en... Read more

14-09-2018

Timmerman stapt af van faxnummer

Met ingang van 1 september 2018 is bij L. Timmerman & Zn. de fax afgeschaft. In plaats daarvan kunt u uw correspondentie per mail naar ons sturen: info@ltimmerman.nl. De maximale grootte van een bijlage is 10 MB. Grotere bestanden kunnen via bijvoorbeeld WeTransfer aan ons verstuurd worden. Read more

27-08-2018

Euroports kiest weer voor L. Timmerman

Euroports kiest weer voor L. Timmerman

Euroports beheert zes binnenlandse rivierterminals, zes on-site terminals en twintig diepzeeterminals. De terminals bieden verschillende soorten gespecialiseerde opslag aan, waaronder faciliteiten met klimaatbeheersing en een terminal die de International Food Standard (IFS) -certificering heeft gekregen. Elke terminal biedt gemakkelijke toegang tot belangrijke markten over de weg, per spoor, over de... Read more

15-06-2018

Levering gebruikte Komatsu PW200 machine aan ZRD

Levering gebruikte Komatsu PW200 machine aan ZRD

Op dinsdag 8 mei 2018 werd een gebruikte Komatsu PW200-7eo opgeleverd bij de Zeeuwse ReinigingsDienst in Goes. Deze gebruikte machine werd door Timmerman voorzien van een nieuwe sloop/sorteergrijper met voetplaat, vonkenvanger op de uitlaat, centraal automatisch vetsmeersysteem en een verhoogde cabine. Wij danken ZDR voor het vertrouwen en wensen hen veel... Read more

08-05-2018

Succesvolle BIA demodag in Zeeland

Succesvolle BIA demodag in Zeeland

Maandag 7 november j.l. vond de BIA demonstratiedag plaats in de regio Zeeland, waar een mobiele Metso shredder en twee nieuwe Komatsu machines gepresenteerd en getest werden. De dag werd georganiseerd door BIA BV (verdeler Komatsu en Metso in de Benelux) in samenwerking met L. Timmerman & Zn. BV (Komatsu-dealer voor... Read more

11-11-2016

 

FB-f-Logo blue 45px 
                   
In-2C-45px 
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size