• Een veelzijdig bedrijf
  Een veelzijdig bedrijf

  Verkoop van nieuwe Komatsu machines in de regio Zeeland. Verkoop van gebruikte machines en verhuur van materieel. Modificatie, revisie-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden aan machines en uitrustingen. Reparaties op en rondom schepen en constructiewerken.   

 • Laatste nieuws
  Laatste nieuws

  Levering gebruikte Komatsu PW200 machine aan Zeeuwse ReinigingsDienst in Goes. Lees meer >>>

 • Komatsu-dealer voor Zeeland
  Komatsu-dealer voor Zeeland

  L. Timmerman & Zn. BV is voor Zeeland dealer van de gehele lijn Komatsu-machines, die wereldwijd bekend staan om hun betrouwbaarheid, levensduur, zuinigheid, gebruiksvriendelijkheid, comfort en veiligheid.
   

 • Modificatie, reparatie of revisie
  Modificatie, reparatie of revisie

  Kleine of complexe reparaties, totale revisie van uw machine of uw machine aangepast voor speciale toepassingen, zoals cabineverhogingen, giekaanpassingen, verandering onderwagen en ballastverzwaringen; merkonafhankelijk.

 • Industriële reparaties
  Industriële reparaties

  Scheepsreparaties, constructiewerken en reparaties aan technische installaties. Bij ons in de werkplaats, aan onze kade of bij u op locatie met onze mobiele werkplaats.

 • Lastechniek, constructies en verspaning
  Lastechniek, constructies en verspaning

  Onze werkplaatsen zijn volledig uitgerust. Onze mensen zijn gecertificeerd, goed opgeleid, ervaren en vakkundig. U kunt bij ons terecht voor laswerk, constructiewerk en allerlei verspanende werkzaamheden.

 • Gebruikt | Verhuur
  Gebruikt | Verhuur

  Op zoek naar een goede gebruikte machine? Heeft u een eenmalig project? Of wilt u op dit moment nog niet investeren in nieuw materieel? Kijk dan eens bij ons verhuurvloot of bij ons gebruikt materieel.

Cordeel kiest voor unieke krachtpatser van sennebogen

Cordeel Nederland BV is actief in zowel nieuwbouw, renovatie als onderhoud van industriebouw (productie, logistiek, bulkopslag), kantoren, utiliteitsbouw (zorg, onderwijs, overheid), civiele en waterbouwkundige bouw (kades, bruggen, droogdokken) en commercieel vastgoed. Gedreven en vol enthousiasme ontwerpen en realiseren zij op veilige wijze kwalitatieve, duurzame gebouwen en constructies voor bedrijven en overheden. De focus ligt altijd op klanttevredenheid en respect voor mens en milieu.
 
 
Op het terrein van European Bulk Services in de Rotterdamse haven vond onlangs de feestelijke sleuteloverdracht van de nieuwe Sennebogen 6113R plaats. “We hebben voor deze machine gekozen omdat we op zoek waren naar een breed inzetbare hijskraan, die de mogelijkheid biedt om onder diverse omstandigheden te opereren,” legt Jaap Hoekman, hoofd materieeldienst bij Cordeel uit. 
 
Stabiele krachtpatser
Cordeel Nederland benaderde L. Timmerman & Zn. met de vraag naar een krachtige machine met grote hijskracht, die goed inzetbaar is op terreinen met onverharde of ongelijke ondergrond. De keuze viel op de Sennebogen 6113R, die werd uitgerust met een onderwagen met lange rupsen, waardoor men uitstekend kan manouvreren met last. “Deze machine kan zich gemakkelijk verplaatsen, ook met last, wat zorgt voor meer efficientie en een flexibele inzetbaarheid,” legt Bart Jansen, accountmanager bij L. Timmerman & Zn. uit. “Deze kraan is uniek, robuust en een echte krachtpatser.” 
 
De machine wordt ingezet bij de bouw van nieuwe opslagloodsen op het terrein van EBS. “Dit soort terreinen vraagt om een stabiele en krachtige machine. De 6113R heeft gelaste vlakke platen op kamrupsen, wat extra contra gewicht oplevert. Daarnaast heeft de kraan als voordeel dat hij bij een scheefstand tot vier graden ook nog steeds zijn werk kan verrichten,” vertelt Hoekman verder. De rupskraan is dusdanig robuust gebouwd dat hij zich duidelijk onderscheid  van de concurrentie in hijscapaciteit bij slechte terreinomstandigheden, zoals dit regelmatig het geval is op bouwplaatsen. “We hebben ‘m natuurlijk wel in onze bedrijfskleur laten spuiten,” lacht Hoekman. 
 
Comfortabel werken
Ook aan de kraanmachinist is gedacht: het klimaat in de cabine is altijd aangenaam dankzij 10 gelijkmatig verdeelde ventilatoruitlaten en de luchtgeveerde stoel is uitgerust met  stoelverwarming. De scharnierende voorruit en de mogelijkheid om de cabine 20 graden te kantelen, zorgen ervoor dat de machinist een duidelijk zicht heeft op het werk. 
 
 
L. Timmerman & Zn. is dealer van de Sennebogen Crane Line producten (vakwerkgiekkranen en telescoopkranen). Naast de levering van nieuwe machines, levert L. Timmerman & Zn. ook onderdelen en vakkundige service. Deze speciale machine werd door L. Timmerman & Zn. geleverd aan Cordeel, mede dankzij de goede service die geleverd wordt en de reeds opgebouwde relatie tussen de twee bedrijven.  

Nieuws

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Herstaco kiest voor Sennebogen 683

Herstaco kiest voor Sennebogen 683

Vandaag bezochten we Herstaco B.V. in Middelburg, waar de nieuwe Sennebogen 683 aan het werk is. De machine wordt ingezet voor het laden en lossen van 1e keus en 2e keus stalen buizen. We wensen hen veel veilige en productieve uren met deze prachtige machine!   Read more

25-09-2018

Cordeel kiest voor unieke krachtpatser van sennebo…

Cordeel kiest voor unieke krachtpatser van sennebogen

Cordeel Nederland BV is actief in zowel nieuwbouw, renovatie als onderhoud van industriebouw (productie, logistiek, bulkopslag), kantoren, utiliteitsbouw (zorg, onderwijs, overheid), civiele en waterbouwkundige bouw (kades, bruggen, droogdokken) en commercieel vastgoed. Gedreven en vol enthousiasme ontwerpen en realiseren zij op veilige wijze kwalitatieve, duurzame gebouwen en constructies voor bedrijven en... Read more

14-09-2018

Timmerman stapt af van faxnummer

Met ingang van 1 september 2018 is bij L. Timmerman & Zn. de fax afgeschaft. In plaats daarvan kunt u uw correspondentie per mail naar ons sturen: info@ltimmerman.nl. De maximale grootte van een bijlage is 10 MB. Grotere bestanden kunnen via bijvoorbeeld WeTransfer aan ons verstuurd worden. Read more

27-08-2018

Euroports kiest weer voor L. Timmerman

Euroports kiest weer voor L. Timmerman

Euroports beheert zes binnenlandse rivierterminals, zes on-site terminals en twintig diepzeeterminals. De terminals bieden verschillende soorten gespecialiseerde opslag aan, waaronder faciliteiten met klimaatbeheersing en een terminal die de International Food Standard (IFS) -certificering heeft gekregen. Elke terminal biedt gemakkelijke toegang tot belangrijke markten over de weg, per spoor, over de... Read more

15-06-2018

Levering gebruikte Komatsu PW200 machine aan ZRD

Levering gebruikte Komatsu PW200 machine aan ZRD

Op dinsdag 8 mei 2018 werd een gebruikte Komatsu PW200-7eo opgeleverd bij de Zeeuwse ReinigingsDienst in Goes. Deze gebruikte machine werd door Timmerman voorzien van een nieuwe sloop/sorteergrijper met voetplaat, vonkenvanger op de uitlaat, centraal automatisch vetsmeersysteem en een verhoogde cabine. Wij danken ZDR voor het vertrouwen en wensen hen veel... Read more

08-05-2018

Succesvolle BIA demodag in Zeeland

Succesvolle BIA demodag in Zeeland

Maandag 7 november j.l. vond de BIA demonstratiedag plaats in de regio Zeeland, waar een mobiele Metso shredder en twee nieuwe Komatsu machines gepresenteerd en getest werden. De dag werd georganiseerd door BIA BV (verdeler Komatsu en Metso in de Benelux) in samenwerking met L. Timmerman & Zn. BV (Komatsu-dealer voor... Read more

11-11-2016

 

FB-f-Logo blue 45px 
                   
In-2C-45px 
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size