Keuringen

Keuringen kranen en bouwmachines
Wekelijks worden er door L. Timmerman & Zn. BV diverse kraankeuringen uitgevoerd of verzorgd, zowel bij ons op het terrein als op locatie. Wij hebben hiervoor keurmeesters in dienst, die opgeleid zijn door Aboma. Zij kunnen nagenoeg elke bouwmachine keuren, zoals onder meer:
-    Graafmachines
-    Wielladers
-    Overslagmachines
-    Hijskranen
-    Bovenloopkranen
-    Hoogwerkers
-    Werkbakken

Wij beschikken over een uitgebreid assortiment testgewichten en een gecertificeerde trekkrachtmeter. Mocht er een tekortkoming geconstateerd worden, dan kan dit vaak direct in onze werkplaats of ter plaatse worden verholpen.

Cabinekeuringen (ROPS- en FOPS-certificatie)
Naast de kraan- en bouwmachine keuringen, kan L. Timmerman & Zn. BV ook ROPS- en FOPS-keuringen verzorgen. Bij wijziging van een machine moet er uit veiligheidsoogpunt, en op basis van de eisen uit de Machinerichtlijn, opnieuw getest en gecertificeerd worden.

L. Timmerman & Zn. BV is gespecialiseerd in het aanpassen van cabines, zowel verhogingen als verlagingen en kan daarbij ook zorgdragen voor een ROPS- en/of FOPS-certificering. Met een ROPS -beproeving wordt gecontroleerd of een cabine bestand is tegen omrollen van de complete machine en met een FOPS-beproeving wordt de constructie test op vallende objecten.
Een dergelijke typekeuring is behoorlijk gecompliceerd. Er is een laboratoriumopstelling noodzakelijk om situaties na te bootsen. Daarvoor moeten grote krachten worden opgewekt. Op locatie in Middelburg beschikken wij over een eigen opstelling voor ROPS- en FOPS-testen. Na uitvoering van de test en goedkeuring Aboma wordt een EG-verklaring van typeonderzoek afgegeven en bent u verzekerd van de benodigde juridische dekking voor de aangepaste machine.
Wilt u meer weten over ROPS en FOPS-testen, neem dan contact op met onze salesafdeling.

 

FB-f-Logo  blue 45px 
                   
In-2C-45px 
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size