Schadeherstel vrachtschip Bente tijdens motorwissel

20170908 Schadeherstel-Bente-small

Eind augustus lag het vrachtschip Bente van Noordriver bij Timmerman Industrial Repairs aan de kade voor een motorwissel. De tijd dat het schip even uit de vaart was kon door Timmerman efficiënt benut worden door een aantal noodzakelijk reparaties uit te voeren aan de voormast, de tanktop en de noodstroomvoorziening.

Timmerman Industrial Repairs verzorgde voor dit project de ligplaats en het hijswerk ten behoeve van de motor overhaal, welke werd uitgevoerd door Technomarine. Tijdens deze reparatieperiode zijn door Timmerman ook gelijk een aantal andere werkzaamheden uitgevoerd. Zo zaten er in de tanktop een aantal slechtere plekken die nodig aangepakt moesten worden. De beschadigde stukken zijn door de ervaren lassers van Timmerman Industrial Repairs uit de tanktop gesneden en vervangen door gecertificeerde platen.

Daarnaast waren er beschadigingen aan de noodstroomvoorziening. Door een ontluchting was er zeewater in het noodschakelbord terecht gekomen. Met als gevolg corrosie en beschadigingen waardoor het schakelbord niet meer naar behoren werkte en gerepareerd moest worden. Deze reparatie is uitgevoerd door Sea & Shore Electronics, een van de vaste leveranciers van Timmerman Industrial Repairs. De beschadigde onderdelen zijn vervangen voor nieuwe, waarmee de functionaliteit volledig werd hersteld.

Om herhaling te voorkomen heeft Timmerman Industrial Repairs een beschermplaat onder de ontluchting aangebracht, zodat het water niet meer in de kast kan lopen.

Verder was er in de loop der tijd schade ontstaan aan het rondsel van de scheepskraan / voormast. Timmerman Industrial Repairs heeft de kraan daarom van het schip gedemonteerd, in de werkplaats voorzien van een nieuw rondsel en weer opnieuw aan boord opgebouwd. Bij de kraan was ook de hefcilinder ernstig beschadigd geraakt door het zeewater. Om dit in de toekomst te voorkomen is er een speciale beugel gemaakt waarmee de cilinder tijdens zeereizen ingeschoven kan blijven.

Timmerman Industrial Repairs heeft veel ervaring met het uitvoeren en managen van dergelijke projecten. Timmerman beschikt over een team van ervaren werknemers en werkt samen met partners die dezelfde hoge kwaliteit nastreven. Timmerman is flexibel, denkt mee met de klant en zorgt voor passende oplossingen waar nodig.

 

 

FB-f-Logo  blue 45px 
                   
In-2C-45px 
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size