Euroports kiest weer voor L. Timmerman

Euroports Liebherr + Spierings

Euroports beheert zes binnenlandse rivierterminals, zes on-site terminals en twintig diepzeeterminals. De terminals bieden verschillende soorten gespecialiseerde opslag aan, waaronder faciliteiten met klimaatbeheersing en een terminal die de International Food Standard (IFS) -certificering heeft gekregen. Elke terminal biedt gemakkelijke toegang tot belangrijke markten over de weg, per spoor, over de binnenwateren of over zee.

Op de Inland terminal in Seraing maakte men al gebruik van een Liebherr 944 en een 954, die eerder door L. Timmerman & Zn op een truck werden gezet. Eén van deze machines was aan vervanging toe en dus nam SOMTP, de importeur van Liebherr, contact op met de vraag of dit ook mogelijk was met een nieuwe machine (LH60).

Harry Bouillon, verantwoordelijk voor projecten en onderhoud bij Euroports, praat ons bij over de kostenbesparing die zij kunnen realiseren dankzij de verbouwing die Timmerman deed aan de machine.

Flexibiliteit en goedkoper lossen

“Op de Inland terminal worden schepen gelost langs een kanaal. We waren op zoek naar een oplossing om op verschillende locaties per dag te kunnen lossen,” vertelt Bouillon. “Met de machine die L. Timmerman & Zn voor ons verbouwd heeft, hebben we maar één persoon nodig die gelijktijdig chauffeur én machinist is. Er komt dus geen separate dieplader meer aan te pas om de machine te vervoeren. Dat scheelt tijd en kosten.”

Moderne wensen en veiligheidseisen

L. Timmerman & Zn hield rekening met het feit dat Euroports een jonge truck zocht, met een maximale hoogte van 3,95 meter. In samenwerking met SOMTP werd ook de capaciteit en het bereik van de machine gewaarborgd. “Een oudere truck is niet wenselijk in verband met verkrijgbaarheid van onderdelen,” vertelt directeur Marc Timmerman. “Maar al snel kwamen we erachter dat de huidige trucks veel hoger zijn dan de oudere trucks, en dan zou de transporthoogte te hoog worden. Gelukkig hebben we een 6-assige Spierings truck gevonden, die we konden gebruiken.”

De mobiele material handler werd aangepast naar de eisen van het Belgische wegverkeer. “De mast kan nu beter worden opgevouwen in verband met transporthoogte, en de kraan is zo gepositioneerd dat de verdeling van de as-lasten aan de regelgeving voldoet,” legt Timmerman uit. “Ook hebben we gewerkt aan de bereikbaarheid van de cabine, door een speciaal opklapbaar bordes te maken. Nu is ook onderhoud eenvoudiger uit te voeren.” Naast de modificaties werd er een nieuwe gevarenanalyse en risico-reductie gemaakt voor de huidige CE regelgeving. L. Timmerman & Zn heeft veel ervaring met speciale projecten en het certificeren hiervan.

Dankzij de uitstekende voorbereiding en samenwerking tussen Liebherr, SOMTP, L. Timmerman & Zn en Euroports werd er een mooi resultaat neergezet. Bouillon: “We hebben nu een moderne machine op een moderne truck die aan de eisen van deze tijd voldoet. Op Belgisch kenteken!”

Levering gebruikte Komatsu PW200 machine aan ZRD

Op dinsdag 8 mei 2018 werd een gebruikte Komatsu PW200-7eo opgeleverd bij de Zeeuwse ReinigingsDienst in Goes. Deze gebruikte machine werd door Timmerman voorzien van een nieuwe sloop/sorteergrijper met voetplaat, vonkenvanger op de uitlaat, centraal automatisch vetsmeersysteem en een verhoogde cabine. Wij danken ZDR voor het vertrouwen en wensen hen veel veilige en productieve uren met deze machine.

 

Ombouw Hyundai 235LC naar electrische kraan voor Mosselveiling Yerseke

Voor de Mosselveiling in Yerseke heeft L. Timmerman & Zn BV een Hyundai 235 LC omgebouwd. Omdat de kraan voor niet alledaags werk wordt ingezet, namelijk het bemonsteren van mosselen, moest de kraan aan zeer specifieke eisen voldoen. De kraan is volledig electrisch uitgevoerd en voorzien van een hydraulische verstelbare cabine om goed zicht op het werk te hebben, het nieuwe type HPAR 3.0 van L. Timmerman & Zn.

 

Lees meer: Ombouw Hyundai 235LC naar electrische kraan voor Mosselveiling Yerseke

Succesvolle BIA demodag in Zeeland

Maandag 7 november j.l. vond de BIA demonstratiedag plaats in de regio Zeeland, waar een mobiele Metso shredder en twee nieuwe Komatsu machines gepresenteerd en getest werden. De dag werd georganiseerd door BIA BV (verdeler Komatsu en Metso in de Benelux) in samenwerking met L. Timmerman & Zn. BV (Komatsu-dealer voor regio Zeeland). Met dank aan Terrafin BV, die deze dag een mobiele zeefinstallatie ter beschikking stelde.

De demonstratiedag was een uitgelezen kans om zelf te ervaren hoe het is om met deze nieuwe machines te werken. Helaas was het weer wat onaangenaam, maar dat weerhield belangstellenden gelukkig niet en kunnen we terugkijken op een geslaagde dag.

Lees meer: Succesvolle BIA demodag in Zeeland

Nieuwe Komatsu wiellader WA470-7 voor Otte Lisse

Onlangs heeft Otte Lisse B.V. uit Lisse een nieuwe Komatsu wiellader aangeschaft, type WA470-7. Otte Lisse koos voor levering via L. Timmerman & Zonen BV uit Middelburg vanwege de jarenlange relatie en goede service die snel en adequaat vanuit de eigen regio gegeven kan worden.

Lees meer: Nieuwe Komatsu wiellader WA470-7 voor Otte Lisse

Pagina 1 van 5

 

FB-f-Logo  blue 45px 
                   
In-2C-45px 
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size