Nieuwe Komatsu PC1250SP-8 voor Cofra

Onlangs leverde L. Timmerman & Zn B.V. een nieuwe Komatsu PC1250SP-8 aan Cofra B.V. uit Amsterdam. Timmerman heeft de nieuwe machine opgebouwd en aangepast om te werken met een Cofra verticaal drainage systeem.

Met name de levertijd, betrouwbaarheid en de relatie met de dealer is voor Cofra van doorslaggevend belang geweest om deze nieuwe Komatsu-machine aan te schaffen. Daarnaast bood Timmerman de mogelijkheid om de machine aan te passen en geschikt maken voor een verticaal drainage systeem, geheel volgens de wensen van Cofra. De keuze viel op het type PC1250SP-8 vanwege de specificaties, die goed aansloten bij de vereisten voor dit project.

Om het verticaal drainage systeem van Cofra aan te kunnen sluiten op de machine heeft Timmerman nieuwe leidingen op de mast gelegd en zijn er pompen gekoppeld voor een maximale flow naar de stelling. Verder heeft Timmerman slangbreukbeveiliging aangebracht op de hef- en knikcilinder en is er ledverlichting gemonteerd. Om de stabiliteit te verhogen is het bestaande contragewicht naar achteren geplaatst. Hiermee is gelijk de mogelijkheid gecreëerd om extra ballast bij te plaatsen indien nodig. De vrijgekomen ruimte tussen de bovenwagen en het ballast is afgeschermd met een demontabele beplating. De machine is vervolgens door Timmerman opgebouwd, afleverklaar gemaakt, getest en in de bedrijfskleuren van Cofra geleverd.

De PC1250SP-8 is één van de grotere Komatsu-rupsgraafmachines die in Europa worden verkocht. Het is een machine met een uitstekende productiviteit en biedt een zeer comfortabele werkomgeving voor de machinist. De PC1250SP-8 is voorzien van een Komatsu SAA6D170E-5 dieselmotor en levert een hoog vermogen en een laag brandstofverbruik. Voor verdere brandstofbesparing is de machine uitgerust met een vier economy mode niveaus om het werk zo brandstofzuinig mogelijk uit te kunnen voeren.

Over L. Timmerman & Zonen B.V.
L. Timmerman & Zn. B.V. is voor Zeeland dealer van de gehele lijn Komatsu grondverzet- en bouwmachines en houdt zich (merkonafhankelijk) bezig met modificatie, keuring, revisie en onderhoud van machines, kranen en schepen, met als specialisme het aanpassen van cabines. Daarnaast verkoopt L. Timmerman & Zn. BV nieuw en gebruikt materieel voor de grondverzet-, bouw- en de nautische sector en is het mogelijk om materieel te huren. L. Timmerman & Zn B.V. werkt met korte lijnen en heeft een goed opgeleid en ervaren team.
www.ltimmerman.nl.

Over Cofra B.V.
Cofra B.V. maakt, evenals het zusterbedrijf Geotechnics B.V., deel uit van de Boskalis Cofra Holding, onderdeel van het internationaal opererende baggerbedrijf Royal Boskalis Westminster. Geotechnics is het productie- en handelsbedrijf, met MebraDrain, een geprefabriceerde verticale kunststofdrain, als belangrijkste product. Cofra is het aannemingsbedrijf, actief in specifieke segmenten van de GWW, te weten, grondverbeteringstechnieken en (Milieubeschermende) Folietechnieken, waarbij het zwaartepunt duidelijk bij de grondverbetering ligt. Zo is Cofra marktleider in Europa op het gebied van het installeren van verticale drainage en wordt er continu gewerkt aan de ontwikkeling van nieuwe grondverbeteringstechnieken.
www.cofra.com/nl/

 

 

FB-f-Logo  blue 45px 
                   
In-2C-45px 
               
Twitter Logo Blue-45pxs                 YouTube-social-square red 45px                Logo-Google45px

 

 

Text size