Case: Maatwerk voor Supermaritime Nederland

Supermaritime Nederland BV is in staat om efficiënt alle soorten vracht te vervoeren die zich door de haven van Vlissingen verplaatsen, maar is gespecialiseerd in project gerelateerde ladingen zoals olie en gas, offshore, bagger- en energiemateriaal. De kern van hun activiteiten is niet-aflatende inspanningen om diensten van de hoogste kwaliteit te leveren en aan de specifieke behoeften van klanten te voldoen met de uitgebreide infrastructuur die zij tot hun beschikking hebben.

Op de Supermaritime Nederland terminal in Vlissingen staat een bijzondere Sennebogen 2200. “Hier bestaat er maar één van,” vertelt Martien Burger, algemeen directeur. “We hebben deze zelf ontworpen en hij werd speciaal voor ons gebouwd.” De machine op banden is voorzien van een vaste cabineverhoging. “En natuurlijk lieten we hem in onze eigen Supermaritime kleurstelling spuiten.”

Flexibiliteit en snelheid
“Op deze terminal gebruiken we de machine voor het laden van schepen. Voorheen huurden we kranen van andere terminals, maar die zijn minder flexibel. Ook de kleinere kranen die we konden huren, reikten niet tot de bodem van de schepen,” legt Burger uit. “Met de komst van de Sennebogen 2200 zijn we in staat om op meerdere locaties per dag schepen te laden en lossen. De kraan staat op banden, want met rupsen zouden we het terrein te veel beschadigen.” De besturing zorgt voor een nauwkeurige positionering van ladingen, en de machine kan veilig rijden onder belasting. Met een extreem groot hijswerkgebied in zowel hoogte als bereik met variabel gieksysteem was deze kraan de perfecte oplossing voor Supermaritime.

 

Veiligheid en overzicht
Dankzij de verhoogde cabine is het laden van schepen ook een stuk veiliger. Hoe hoog het water ook staat, en daarmee het schip langs de kade ligt, de machinist behoudt altijd het overzicht. “Het voordeel van de vaste verhoging is dat de machinist niet steeds omhoog hoeft te kijken, wat zorgt voor een comfortabelere werkhouding. Tijdens het laden communiceert de machinist met de bootsman, door middel van handgebaren.

Dankzij de verhoogde cabine kunnen zij goed communiceren en behoud de machinist daarbij het overzicht op de vracht en het schip,” vertelt Burger verder. Naast de verhoogde cabine is de Sennebogen 2200 uitgerust met een schone motor, die voldoet aan de laatste emissie eisen, goed voor Supermaritime en het milieu. Burger: “We hebben nu een moderne machine die voldoet aan al onze capaciteitswensen, en daar zijn we trots op!”

L. Timmerman & Zn. is voor Zeeland dealer van de Sennebogen Crane Line producten (vakwerkgiekkranen en telescoopkranen). Naast de levering van nieuwe machines, levert L. Timmerman
& Zn. ook onderdelen en vakkundige service. Deze speciale machine werd door hen geleverd aan Supermaritime, met als uitgangspunt het lossen van schepen op een kade en hijswerkzaamheden op de werf.

Klant: Supermaritime Nederland
Categorie: Hijskranen

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!