Wij bewegen continu met de markt mee, wat resulteert in een veelzijdigheid aan activiteiten.

Het bedrijf bestaat uit 3 afdelingen: Timmerman Bouwmachines, Timmerman Industrial Repairs en Timmerman Verspaning.

Flexibel

Maatwerk

Vakkundig

Terugblik

Op 4 juni 1919 verschijnt de eerste advertentie in de ‘Middelburgsche Courant’ waarin de ‘Electro Machine Smederij’ onder de naam ‘L. Timmerman’ wordt vermeld. Vanaf die tijd neemt Leonard Timmerman de smederij in eigen handen en krijgt het bedrijf zijn onderscheidend handelsmerk. In 1922 vindt de eerste uitbreiding plaats aan de Nederstraat in Middelburg.

Een echt familiebedrijf

In de jaren ’50 worden Max en Henk, de zonen van Leonard, mede-eigenaar van het bedrijf, om het vervolgens in de jaren ’60 volledig over te nemen. Op dat moment komen hun zonen, Leonard, John, Fred en Leo ook bij de zaak werken. In 1963 verhuist het bedrijf wegens ruimtegebrek naar de Oude Veerseweg. In de jaren ’70 neemt John het bedrijf over van zijn vader Henk en verhuist het bedrijf naar de huidige locatie aan de Siloweg in Middelburg. In 2006 neemt Marc het bedrijf over van zijn vader John. Daarmee staat de vierde generatie Timmerman aan het roer van de organisatie. Ook zussen Lisette en Nadine werken inmiddels bij het familiebedrijf.

Monteur aan het werk

Grote stappen voor de toekomst

De laatste jaren zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met een oppervlakte van 5.800 m2, waarvan 2.500 m2 is bebouwd met een werkplaats voor de bouwmachines, een hal voor de industriële reparaties, een aparte ruimte voor de verspanende afdeling en een groot magazijn.


Missie en visie

Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn onze flexibiliteit en de kwaliteit die wij leveren. Wij zijn veelzijdig, vakkundig en bezitten een groot probleemoplossend vermogen. De wensen van de klant zijn altijd ons uitgangspunt. Wij vertalen deze naar de praktijk op de voor u best passende manier, uiteraard altijd in samenspraak met u. Welk probleem u ook heeft, wij bieden een oplossing.

Vacatures

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit. Het werk dat wij opleveren, maar ook alles daar omheen.

In ons bedrijf besteden wij daarom veel aandacht aan opleiding en bijscholing van onze medewerkers.

Wij hebben goed opgeleide, ervaren en gecertificeerde mensen in dienst, maar ook de beginnende

technicus kan bij ons terecht.

Onze certificeringen

Wij hechten veel waarde aan deskundigheid en veiligheid. Dit is niet alleen belangrijk voor onze klanten, maar ook voor onze eigen medewerkers. L. Timmerman & Zn. is VCA* gecertificeerd. Hiermee tonen we aan dat onze werkzaamheden op een veilige en gezonde manier uitgevoerd worden.

Op zoek naar meer informatie? Neem contact op.

Of wij bellen u terug