Onze engineeringsafdeling maakt het ontwerp en zorgt voor de juiste berekeningen, zodat de verhoging voldoet aan alle geldende eisen. Een verhoogde cabine is niet alleen mogelijk op graafmachines, maar ook op hijskranen of andere typen bouwmachines.

 

Afhankelijk van uw wensen en eisen kunnen we verschillende varianten uitvoeren: een vaste verhoging op elke gewenste maat (indien gewenst met trap en bordes), een hydraulisch verstelbare verhoging in een korte, normale of extra hoge uitvoering, de cabine kantelbaar maken of een combinatie van verschillende opties. Maar ook een verlaging van de cabine is mogelijk, of een aanpassing aan de cabine zelf – zoals een verbreding of het explosieveilig maken van de cabine. Alle cabineverhogingen worden door ons zelf gefabriceerd en opgebouwd in onze werkplaatsen.

Hydraulisch verstelbare cabineverhogingen

Hydraulisch verstelbare cabineverhoging HPAR-1.5

Zeer geschikt voor mobiele graafmachines.

• Verticale verplaatsing van max. 1500 mm
• Zeer goede stabiliteit door type constructie
• Beperkte inbouwruimte benodigd
• Noodzakinrichting in cabine en op de machine
• Uitvalbeveiliging

Onze cabineverhoging, de HPAR-1.5, is bij uitstek geschikt voor mobiele graafmachines, maar kan uiteraard ook toegepast worden op andere typen machines. Doordat zowel in de laagste als in de hoogste stand de cabine tegen een rubber aanslag komt, heeft deze verstelbare cabineverhoging een extreem goede stabiliteit.

Hydraulisch verstelbare cabineverhoging HPAR- 2.3

Aanbevolen voor rupsgraafmachines en telekranen.

• Verticale verplaatsing van max. 2300 mm
• Horizontale verplaatsing van max. 700 mm vooruit
• Optimale stabiliteit in alle standen
• Transporthoogte blijft ongewijzigd (cabine in laagste stand)
• Ook met kanteloptie leverbaar
• Noodzakinrichting in cabine en op de machine
• Uitvalbeveiliging

Al jaren produceren en leveren wij de HPAR verhoging, een hydraulisch verstelbare constructie om de cabine te verhogen en zo meer zicht op de werkzaamheden te krijgen. De originele cabine wordt hierbij behouden. De hoogteverstelling in elke gewenste stand is vanuit de cabine te regelen.

Hydraulisch verstelbare cabineverhoging HPAR-3.0

Zeer geschikt voor grotere graafmachines.

• Verticale verstelling van max. 3000 mm
• Horizontale verplaatsing van max. 1000 mm vooruit
• Compacte inbouw, minder dan 600 mm
• Zeer goede stabiliteit
• Ook met kanteloptie leverbaar
• Minimale trillingen
• Noodzakinrichting in cabine en op de machine
• Uitvalbeveiliging

Nieuw in ons leveringspakket is de HPAR 3.0, een doorontwikkeling van de al bestaande verhoging. Dit nieuwe type cabineverhoging heeft ten opzichte van de standaard verhoging nog meer zichthoogte en een smallere inbouwmaat.

Overige cabine aanpassingen

Vaste cabineverhoging

Een vaste verhoging kan toegepast worden als de cabine altijd in dezelfde stand blijft. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in de op– en overslagbranche. Een vaste verhoging kan op elke gewenste hoogte en kan indien gewenst met een bordes en een trap geleverd worden. Tot een vloerhoogte van 2,50 meter kan de verhoging uitgevoerd worden met een geïntegreerde trap.

Kantelbare cabine

• Kantelbaar in elke gewenste stand tussen 0 en 30 graden
• Op elke machine toepasbaar
• Tevens optioneel bij HPAR 2.3 of HPAR 3.0

De cabine kan in elke gewenste hoek gekanteld worden tot een maximale hoek van 30° achterover.

Cabineverlaging

Een cabineverlaging kan toegepast worden als er beperkte ruimte is voor de machine om onderdoor te bewegen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in sectoren waar veel met transportbanden wordt gewerkt.

De stoel-fundatie wordt aangepast, het dak wordt verlaagd en er wordt een noodluik aan de achterkant van het dak geplaatst. Ook wordt er extra hoekbescherming aangebracht aan de cabine.

Voor een cabineverlaging is een ROPS test verplicht. Deze kunnen wij ook verzorgen.

Keurmerken & certificaten

Op al onze cabineverhogingen hebben wij een verklaring van EG typeonderzoek. Deze certificering is bij ons uitgevoerd en goedgekeurd door ‘Notified Body’ Aboma, en is door de aangemelde instantie uitgevoerd op de volgende onderdelen:

  • Controle van het technisch constructie dossier
  • Controle sterkteberekeningen
  • Controle veiligheidsvoorzieningen
  • Praktijktest met overlast, scheefstand, demonteren één cilinder etc.

Op basis van dit EG-typeonderzoek wordt ons CE-certificaat op de cabineverhoging afgegeven. Op deze manier bent u verzekerd van de benodigde juridische dekking voor de aangepaste machine.

Daarnaast worden onze verhogingen ROPS (roll-over protective structures) gecertificeerd opgeleverd. Wij zijn het enige bedrijf in Nederland dat dit typekeur op haar modellen heeft. In onze werkplaats in Middelburg beschikken wij over een eigen opstelling voor ROPS-testen.

Voor het aansluiten van airco’s zijn wij STEK gecertificeerd.

Cases

Service & revisie

Service en revisie aan uw materieel voeren we uit in onze werkplaats, aan onze kade, maar ook bij u op locatie. Op allerlei machines en diepladers verrichten wij, merkonafhankelijk, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. We beschikken over compleet ingerichte servicebussen en een vakkundig en ervaren serviceteam, dat 24 uur per dag voor u klaar staat. Daarnaast verzorgen wij onderdelen voor alle voorkomende merken machines.

Reparatie en storing

U moet te allen tijden op uw materieel kunnen vertrouwen. Als de techniek u in de steek laat, kunt u op onze monteurs rekenen, in onze werkplaats of bij u op locatie. Heeft u een storing, dan kunt u ons bereiken via +31 (0)118 611 351, ook buiten kantooruren.

Op allerlei machines en diepladers verrichten wij, merkonafhankelijk, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Wij beschikken over goed uitgeruste werkplaatsen en volledig ingerichte servicebussen. Onze opgeleide en ervaren servicedienst staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar. Daarnaast leveren wij onderdelen voor alle voorkomende merken machines die bij ons afgehaald kunnen worden of die, indien gewenst, opgestuurd kunnen worden.

Cabinekeuringen (ROPS-certificatie)

Naast de kraan- en bouwmachine keuringen, kunnen wij ook ROPS- keuringen verzorgen. Bij wijziging van een machine moet er uit veiligheidsoogpunt, en op basis van de eisen uit de Machinerichtlijn, opnieuw getest en gecertificeerd worden.

De afdeling bouwmachines is gespecialiseerd in het aanpassen van cabines, zowel verhogingen als verlagingen en kunnen daarbij ook zorgdragen voor een ROPS-certificering. Met een ROPS -beproeving wordt gecontroleerd of een cabine bestand is tegen omrollen van de complete machine. Op locatie in Middelburg beschikken wij over een eigen opstelling voor ROPS-testen. Na uitvoering van de test en goedkeuring Aboma wordt een EG-verklaring van typeonderzoek afgegeven en bent u verzekerd van de benodigde juridische dekking voor de aangepaste machine.

Revisie

Wij voeren complete revisies uit, waardoor uw bouwmachine weer zo goed als nieuw is. U kunt er ook voor kiezen om gedeeltelijke aanpassingen te doen. Denk hierbij aan aanpassingen aan cabines en onderwagens.

Partners

Op zoek naar meer informatie? Neem contact op.

Of wij bellen u terug