Case: Unieke krachtpatser voor Cordeel Nederland

Cordeel Nederland BV is actief in zowel nieuwbouw, renovatie als onderhoud van industriebouw (productie, logistiek, bulkopslag), kantoren, utiliteitsbouw (zorg, onderwijs, overheid), civiele en waterbouwkundige bouw (kades, bruggen, droogdokken) en commercieel vastgoed. Gedreven en vol enthousiasme ontwerpen en realiseren zij op veilige wijze kwalitatieve, duurzame gebouwen en constructies voor bedrijven en overheden. De focus ligt altijd op klanttevredenheid en respect voor mens en milieu.

Op het terrein van European Bulk Services in de Rotterdamse haven vond onlangs de feestelijke sleuteloverdracht van de nieuwe Sennebogen 6113 plaats. “We hebben voor deze machine gekozen omdat we op zoek waren naar een breed inzetbare hijskraan, die de mogelijkheid biedt om onder diverse omstandigheden te opereren,” legt Jaap Hoekman, hoofd materieeldienst bij Cordeel uit.

Stabiele krachtpatser
Cordeel Nederland benaderde L. Timmerman & Zn. met de vraag naar een krachtige machine met grote hijskracht, die goed inzetbaar is op terreinen met onverharde of ongelijke ondergrond. De keuze viel op de Sennebogen 6113, die werd uitgerust met een onderwagen met lange rupsen, waardoor men uitstekend kan manouvreren met last. “Deze machine kan zich gemakkelijk verplaatsen, ook met last, wat zorgt voor meer efficientie en een flexibele inzetbaarheid,” legt Bart Jansen, accountmanager bij L. Timmerman & Zn. uit. “Deze kraan is uniek, robuust en een echte krachtpatser.”

De machine wordt ingezet bij de bouw van nieuwe opslagloodsen op het terrein van EBS. “Dit soort terreinen vraagt om een stabiele en krachtige machine. De 6113 heeft gelaste vlakke platen op kamrupsen, wat extra contra gewicht oplevert. Daarnaast heeft de kraan als voordeel dat hij bij een scheefstand tot vier graden ook nog steeds zijn werk kan verrichten,” vertelt Hoekman verder. De rupskraan is dusdanig robuust gebouwd dat hij zich duidelijk onderscheid van de concurrentie in hijscapaciteit bij slechte terreinomstandigheden, zoals dit regelmatig het geval is op bouwplaatsen. “We hebben ‘m natuurlijk wel in onze bedrijfskleur laten spuiten,” lacht Hoekman.

Comfortabel werken
Ook aan de kraanmachinist is gedacht: het klimaat in de cabine is altijd aangenaam dankzij 10 gelijkmatig verdeelde ventilatoruitlaten en de luchtgeveerde stoel is uitgerust met stoelverwarming. De scharnierende voorruit en de mogelijkheid om de cabine 20 graden te kantelen, zorgen ervoor dat de machinist een duidelijk zicht heeft op het werk.

L. Timmerman & Zn. is dealer van de  Sennebogen Crane Line producten (vakwerkgiekkranen en telescoopkranen). Naast de levering van nieuwe machines, levert L. Timmerman & Zn. ook onderdelen en vakkundige service. Deze speciale machine werd door L. Timmerman & Zn. geleverd aan Cordeel, mede dankzij de goede service die geleverd wordt en de reeds opgebouwde relatie tussen de twee bedrijven.

Klant: Cordeel Nederland BV
Categorie: Hijskranen

Blijf op de hoogte: meld je aan voor maandelijkse updates, meer niet!