Case: ZRD kiest voor Hyundai HL940A

ZRD

ZRD staat voor Zeeuwse reinigingsdienst. De hoofdreden voor de oprichting van de Zeeuwse Reinigingsdienst B.V. (ZRD) was de optimale afvalverwijdering voor de Zeeuwse burgers. De belangrijkste taak is dan ook het inzamelen van huishoudelijk afval. Dit wordt gedaan op twee manieren, via ophaling (haalmethode) en via inzameling op de milieustraten (brengmethode).
Daarnaast biedt de ZRD ook andere diensten aan zoals; het handmatig of machinaal vegen van straten en pleinen, kolkenreinigen, inzamelen grofvuil en KCA, beleidsonderzoek en advisering op het gebied van afvalstoffen, inzamelen oud papier en karton en het inzamelen / opbulken en transport naar eindverwerking van Kunststof Flessen, Flacons en drankenkartons (KFF+).

Meer gewicht en grotere capaciteit

De Hyundai HL940A met stage V motor is de machine welke gekozen is door ZRD. Met deze machine is het bedrijf weer klaar voor de toekomst. ZRD heeft voor deze machine gekozen voor een grotere capaciteit en meer gewicht te hebben en in de toekomst mogelijk ook andere afvalstromen te kunnen verwerken. Voorheen had men een Atlas 95 (8T) machine, deze hebben wij nu vervangen door onze HL940A Stage V (13,5T). Er is gekozen voor L.Timmerman vanwege de goede en vertrouwde relatie.

De machine draait op locatie Goes, hier wordt het oud papier en plastic afval van diverse Zeeuwse gemeenten verzameld. Met deze machine drukt men dit afval ineen en wordt dit
vervolgens opgedrukt op een hoop om daarna, met de door ons eerder geleverde Komatsu PW200 uitgevoerd met grijper, de diverse vrachtwagens te kunnen laden. Deze machine is buiten de optionele zaken af fabriek binnen Timmerman opgebouwd met hoogkiepbak en snelwisselsyteem van Eurosteel, machinekeuring en aanvullende werkverlichting. De firma Wiejelo heeft een ILC-automatisch vetsmeersysteem opgebouwd. Daarnaast is er op deze machine een onderhoudscontract afgesloten met L.Timmerman zodat ook de komende jaren de machine gekeurd en service krijgt!

Timmerman & Zn. is dealer van Hyundai construction equipment. Naast de levering van nieuwe machines, levert L. Timmerman & Zn. ook onderdelen en vakkundige service. Deze speciale machine werd door L. Timmerman & Zn. geleverd aan ZRD, mede dankzij de goede service die geleverd wordt en de reeds opgebouwde relatie tussen de twee bedrijven.

Klant ZRD
Merk Hyundai construction equipment