Case: Reparatie stuurboordkraan MFV Annelies Ilena

De monteurs van Timmerman zijn weer op pad geweest voor een afwisselende klus. De stuurboordkraan van MFV Annelies Ilena kampte met overmatige speling op de hoofddraaipunten welke verholpen moest worden.

De monteurs hebben met behulp van twee grote mobiele kranen de stuurboordkraan gedemonteerd en hierna is de pedestal vervoerd naar de werkplaats van Timmerman in Middelburg. Hier zijn de draaipunten voorzien van nieuwe ringen, ingelast en gekotterd.

Wat betreft de draaipunten van de giek, wat nog in IJmuiden lag, moesten de monteurs weer op pad. In de draaipunten zijn er door ons op maat gemaakte bronzen bussen ingekrompen met behulp van het vloeibaar stikstof

Na het weer samenbrengen van de pedestal en de giek zijn er nieuwe, door ons gemaakte, pennen ingezet zodat alles weer netjes en strak op elkaar aansluit en de speling geminimaliseerd is.

Een leuke en uitdagende klus om dit logistiek op elkaar aan te laten sluiten en binnen de afgesproken tijd uit te voeren. De reparatie resulteert in een goed werkende kraan zonder speling op de hoofddraaipunten.

Op zoek naar meer informatie? Neem contact op.

Of wij bellen u terug