Eindopdracht: slangensnijmachine

Van februari tot december 2023 was Jens de Leeuw bij ons aan de slag als stagiair. Jens is bezig met de vakhavo opleiding en hoopt deze binnenkort af te ronden. Tijdens de stageperiode waren wij positief verrast door de flexibele en collegiale instelling van Jens. Zijn interesse in alle facetten van ons bedrijf en de werkzaamheden die wij dagelijks voor onze relaties uitvoeren waren ook voor ons zeer motiverend. Het was heel prettig om Jens als “tijdelijke collega” elke donderdag maar ook in vakantieperiodes te mogen verwelkomen.

Tijdens de revisie van een grote Sennebogen kraan stonden wij voor een uitdaging, nl. een manier bedenken voor het efficiënt verwerken en afvoeren van de versleten hydrauliekslangen. Het leek ons een mooie gelegenheid om deze vraag bij Jens neer te leggen als eindopdracht: het ontwikkelen en fabriceren van een ‘slangensnijmachine’.

Onder begeleiding van onze stagebegeleider Pieter Schoe heeft Jens alle stappen voor de ontwikkeling van de machine doorlopen en met een heel goed resultaat! Met deze handige machine kunnen wij op eenvoudige en snelle wijze slangen op de juiste lengte afsnijden. Hiermee kunnen wij efficiënt en tegen gunstige kosten de slangen voor recycling af laten voeren.

Op zoek naar meer informatie? Neem contact op.

Of wij bellen u terug